اقدامات کاردرمانی با هدف ارتقای سلامت، و كيفيت زندگى ، در کسانی که دچار یا در خطر بیماری، ضایعه، اختلال، عارضه، نقص، ناتوانی، محدودیت فعالیت، یا محدودیت در مشارکت هستند، انجام میشود. .
کاردرمانی یکی از بخش هاى مهم در تیم توانبخشی است. در واقع هدف كاردرمانى بازپروری فرد به گونه ای است که بتواند بطور مستقل زندگی کند، مولد باشد و از زندگی خود لذت ببرد.
بطور خلاصه تمامی افرادی که به علّت مشکل یا مشکلاتی لازم است تحت درمان قرار گیرند تا به استقلال در عملکردهای مورد نظر برسند، از اين روشهاى درمانى بهره ميبرند. مشکلات این افراد دامنهٔ وسیعی را دربرمیگیرد و میتواند حاصل یک صدمه، یا تصادف یا ناشی از بیماری جسمی، اختلال عاطفی، تعارضات و فشارهای روانی و یا حتی تأخیر در رشد و یا اختلالات مادرزادی باشد . این بیماران شامل تمام گروههای سنی از نوزادان، کودکان و … تا سالمندان ميشوند و اين اقدامات از دورهٔ کوتاه مدّت مراقبت در دوران حاد بیماری تا توانبخشی در دورههای تطابقی طولانی مدّت را شامل میشود.
کاردرمانگر به فرد ناتوان یاد میدهد که چگونه از خود مراقبت کند، به چه صورت کار کند و چگونه تفریح کند. به وی آموزش میدهد تا یاد بگیرد چگونه غذا بخورد، لباس بپوشد، حمام برود، غذا درست کند و کارهای خانه و مدرسه و محل کارش را انجام دهد.
کاردرمانگر آموزش های لازم را دیده است تا با فردی که از لحاظ ذهنی قدری کند است و یا مشکلات عاطفی مانند افسردگی یا اضطراب دارد برخورد مناسب داشته و او را آماده یک زندگی بهتر کند.
کاردرمانی میتواند به بچه هایی که مشکلات زیر را دارند کمک کند
تعدادى ازبيماريها و اختلالاتى كه كاردرمانى در بهبودى و درمان انها مؤثر است ، به شرح زير هستند :
انواع فلج مغزى در كودكان و بزرگسالان
آسیب های نخاع و قطع نخاع
اختلالات يادگيرى و تمركز
اوتيسم
اختلالات ذهنی و رفتارى
مشکلات بعد از اعمال جراحى ارتوپدى مانند شكستگى ها ، ترميم تاندون ، تعويض مفصل و ....
قطع عضو
ام اس
سكته ى مغزى
انواع اختلالات فلجى ثانويه به بيماريهاى نوروپاتى يا ميوپاتى