مراقبت های بعد از سکته مغزی
- مراقبت های فاز حاد بعد از سکته مغزی بر عهده متخصصان مغز و اعصاب است که شامل مراقبت های دارویی و گاه مراقبت در ICU و ... می شود.
- بعد از گذراندن فاز حاد، مرحله توانبخشی و بازتوانی فرا می رسد که نقش بسیار مهمی در بهبود عوارض ناشی از سکته ایفا می کند.
- با کمک توانبخشی، بیمار بهبودی نسبی پیدا کرده و توانایی های جسمی خود را تا حدودی باز می یابد.
- این توانبخشی به زبان ساده شامل تمرینات درمانی به خصوصی میشود که بیمار باید با کمک متخصص توانبخشی یا کارشناس کاردرمانی و دستگاه های مختلف آنها را انجام دهد. از این طریق فرد وادار می شود اندام از کار افتاده خود را دوباره به کار گیرد.
- براساس نظریه نوروپلاستیسیتی، با انجام این تمرین ها قسمت های سالم مغز می توانند نقش جايگزينی برای قسمت هاى آسيب ديده در كنترل اندام ها و فعاليت ها ايفا كنند.
- درواقع با این راهکار نوعی بازآموزی برای اندام ناتوان ایجاد می شود. درست مانند یک کودک تازه به دنیا آمده که هنوز کنترل هدفمند بروی اندام ها و دست و پاهای خود ندارد و نمی تواند راه برود یا بایستد اما با تمرین به تدریج این مهارت ها را بدست می آورد.
- به طور کلی دوره های بازآموزی و كاردرمانى به بيمار كمك مي كند تا بر ناتوانى ناشى از سكته مغزى غلبه كند و به فعاليت و نقش قبلى خود در سطح خانواده و جامعه بازگردد. این موضوع خود نقش بسزایی در بهبود كيفيت زندگى و افزايش طول عمر بيمار دارد.