روشهای مقابله با فیبرومیالژیا
- فیبرومیالژیا، نوعی سندرم درد اسکلتی عضلانی مزمن است که باعث ایجاد درد گسترده در بدن، درد در نقاط حساس، خستگی و اختلال خواب میشود. علت این بیماری هنوز شناخته نشده است.
- اگرچه اغلب نمیتوان این بیماری را ریشهکن کرد، اما با اقدامات درمانی مناسب میتوان بیماران را به زندگی عادی بازگرداند.
- اگر علائم فیبرومیالژیا ریشه در بیماریهای جسمی نداشته باشند، اقدامات درمانی لازم به دو صورت دارویی و غیردارویی انجام میشود.
- داروهایی از گروه مسکنها، داروهای ضدالتهاب و ضدافسردگی، اثرات مثبتی در بهبود فیبرومیالژیا داشتهاند.
- توجه داشته باشید تا زمانی که استرسهای روانی کنترل نشوند، کنترل فیبرومیالژیا بسیار مشکل است.
- ورزش نکردن و در عین حال ورزش سنگین، هر دو میتوانند باعث ایجاد و تشدید علایم این سندرم شوند. بنابراین بیماران باید فعالیت ورزشی خود را به آهستگی شروع کنند و به تدریج شدت آن را افزایش دهند.
- ورزشهایی مانند یوگا و ایروبیک، رواندرمانی و مراجعه به مشاور و حضور در جلسههای گروهدرمانی در بهبود فیبرومیالژیا نقش مهمی دارند.
- برای ادامه روند درمانی، باید ذهنیت بیمار را نسبت به فیبرومیالژیا تغییر داد و به او کمک کرد تا بیماری را تحمل کند.
- بسیاری از مبتلایان به فیبرومیالژیا از افراد موفق جامعه هستند و با کنارآمدن با بیماری و گنجاندن ورزش در برنامه روزانه، به زندگی خود ادامه میدهند.
- در برخورد با افراد مبتلا به فیبرومیالژیا به هیچ وجه نباید آنها را متهم به تظاهر به درد کرد، زیرا این افراد واقعا از بیماری خود ناراحت هستند.
- فیبرومیالژی برابر با افسردگی نیست اما در صورتی که بیمار وضعیت خود را نپذیرد و به سلامت خود کمک نکند، ممکن است به عوارض ثانویه بیماری مانند افسردگی نیز دچار شود.